In ultimele zile s-a consemnat un flux puternic de persoane care au cerut atat la doctorul de familie cat si la institutele specializate vaccinarea importiva virusului AH1N1. Se pare ca aceasta explozie a poprului pentru vaccinare a intervenit dupa ce mai multe persoane au murit rapuse de aceasta gripa inclusiv actorul de la Cronica Carcotacilor, Toni Tecuceanu.

Totusi trebuie sa trecem in revista faptul ca rata mortalitati la acest virus este mult mai mica decat in cazul altor virusi carora nu li s-a dat atat importanta si au avut aceseasi efecte. Imbolnaviile sunt frecvente in aglomeratie, dar cu un tratament atent si izolare la domiciliu acest virus poate fi tratat. Sunt expuse virusului si fac de cele mai multe ori complicati persoanele care sufera deja de o forma sau alta de boala, sau a caror organe sunt afectate de orice tip de boli.

Vaccinul poate avea pe termen lung repercursiuni mult mai periculoase, dar vorba aia decat sa mori intr-o saptamana mai bine o faci “poate” in 10-20 de ani.

Un lucru e cer se more de aceasta gripa, dar nu intr-un mod care sa ne alarmeze foarte tare. Principalele sintome ale acestui tip de gripa sunt:

Febra (peste 38°C)

– Oboseala

– Inapetenta

– Tuse, durere in gat.

– Unele persoane infectate cu gripa porcina au prezentat stari de voma si diaree.

Trecand unpic la zona de caterinca, asa cum stim ca la greu oneori o gluma te scapa de toate am formulat si noi o scurta intrebare:

Intrebare: Stiti cum se poate verifica daca sunteti infectat cu acest virus:

Raspuns: Suflati tare in plit la porc si daca lesina, porcul, totul e clar 😀

Revenind la zona de serios Vaccinarea importiva acestui virus este ABSOLUT GRATUITA!

Comments

comments