Dupa cum stiti cu totii, in urma cu cateva zile legea sanatatii si demisia doctorului Aarafat, intemeietorul SMURD, din vina magariilor care s-au incercat prin implementarea unui sistem de urgenta privat, care foarte probabil priva  multi romanii de sansa unui tratament adecvat, modern si corect in cazul unei urgente, au rascolit inimile romanilor, au incins spiritele acestora si au rabufnit din calmul si rabdarea parca absurda in care au intrat de ani buni si din probabil doar un cutremur puternic ii mai putea scoate.

Nu vreau sa comentez prea multe vreau sa remarc doar inteligenta poporului, care incepe sa evite demagogia si mascareala TV si incepe sa isi aprecieze valorile, au trecut de la clasicul “va promit” la logicul “am facut” si sper ca acest lucru sa nu fie doar un foc de paie, pentru ca in opinia mea pentru a cere ceva, o functie, o candidatura, orice trebuie sa fi dat ceva inainte, sa fi facut ceva, sa ai ceva cu care te poti mandri si sa nu fi tarat in tot felul de procese si manarii de care toata lumea s-a saturat.

Probabil din ceea ce s-a vazut la tv si din scandari ati observat ca lumea a cerut si “Salvarea Rosiei Montane” acolo unde un proiect amplu, interesant si atractiv prin ambalajul catre public, dar controversat si plin de stricaciuni pe dinauntru, sta sa inceapa, asteapta ultimele aprobari ca aurul muntilor nostrii sa ia calea spre zone indepartate ale planetei.

Totusi ca sa mai remarc odata inteligenta si saturatia oamenilor care au protestat si care s-au descotorosit de orice clasa politica si de orice om de afaceri influent, vin cu un argument care arata si demascarea sau dezaprobarea proiectul strain de la Rosia Montana pentru viclenia si aroganta prin care au incercat sa isi apropie publicul cu campania de reclame agresive difuzate la toate televiziunile.

Tocmai din aceste motive si din frica de furia poporului cei de la Rosia Montana Gold Corporation au deplasat un autocar, plin de angajati la sediul din Bucuresti pentru a isi asigura paza si pentru a se opune la orice tentativa de vanzalizare.  Aceasta frica arata ca totusi ceva se ascunde, ceva e necurat si poporul vrea adevarul nu poate fi pacalit cu reclame si imagini care dau bine despre oameni (cei din reclamele difuzate), care nu au nici o treaba cu ceea ce sustin!

Vreau sa cred ca la fel ca si in fotbal, acesta este un moment zero in care cei care ne conduc, cei care investesc, cei care ne vor conduce si cei care vor investi vor intelege ca poporul cere din partea lor corectitudine, adevar si fapte inainte de promisiuni.

 

PS: Oare oamenii aia deplasati asa pe ton de amenintare, specifica actualei puteri, au in fisa postului paza si protectia, sau mineritul?

Comments

comments

4 thoughts on “Ce legatura are Rosia Montana cu protestele din Piata Universitatii si din orasele provinciei!?”
  1. Nu cred ca o sa existe vreo tentativa de vandalizare acolo, poate de la activistii de la “salvati” rosia montana dar de la protestatari in nici un caz. In primuul rand pentru ca se striga contra putere nu contra rosia montana, iar cine e informat stie ca nu are de ce sa ii fie frica de cianura

  2. Este primul loc unde aud asa ceva ca au adus oameni de la Rosia pentru paza, poate au fost aducsi pentru altceva. Oamenii respectivi nu au cm sa aibe fisa postului minerit din moment ce nu a inceput activitatea. Ei tin angajatii pentru reabilitari, foraje si ce mai au de facut,,,in principiu ca sa mai intretina si economia locala

  3. Cum puteti spune ca se ascunde ceva , culmea ceva necurat.In primul rand acesti scandalagii sunt niste activisti care stiu foarte bine ceea ce au de facut si care arata asta la orice ocazie. Cica ei salveaza Rosia Montana prin astfel de gesturi si scandalizari , insa isi bat joc defapt ei nu au nici un plan pentru rosieni , nici o salvare nu se face asa cum procedeaza ei.

  4. @Mihai, ceanura e cea mai mica problema cred in tot proiectul asta, poluare a existat si va exista, daca partea ce tine de mediu isi face bine treaba nu e nici o problema cu poluarea, problema este modul viclean in care se pune problema aprobarii acestui proiect.
    @Radu, da o fuga pana la sediul lor, daca esti din Bucuresti si poate se confirma cele scrise. Cat despre angajati, tind sa te anunt ca exista echipe de mineri, iar cei trimisi faceau parte din astfel de echipe. reabilitarile si forajele sunt facute de alte firme cu angajati din alte parti pe baza de colaborari, prea putin accent se pune pe oamenii din zona…
    @Alin cred ca date fiind conditiile de fata, atat econimice cat si politice la nivel mondial, exploatarea aurului de la Rosia Montana e o prioritate, dar conteaza ca aceasta prioritate sa nu devina o afacere a grupurilor de interese.

Comments are closed.