Odata cu noul an celebram si inaugurarea celei mai inalte cladiri gazduite de planeta noastra, care pentru prima data depaseste 800 de metri si reprezinta mandria Dubaiului, oras care a cunoscut o dezvoltare incredibila in ultimul deceniu. Arabi asa cum ii stim, ambitiosi si plini de bani au reusit inca odata sa atraga toate privirile prin colosul Burj Dubai, un complex urias in forma de stea care are peste 150 de etaje si la ultimul nivel gazduieste o importanta platjorma de telecomunicati. De la magazine si hoteluri Armani si pana la cafenelele traditionale in cele peste 20 de ccompatimente ale cladiri intalniti totul. Cele 54 de lifturi te duc in mai toata cladirea cu peste 10 metri pe secunda, dar cu siguranta nu ai senzatia ca vei cadea in gol si te vei simti ca intr-o masina ultimul tip.

Ca sa va dati seama de importanta acestei cladiri va dam si cateva date tehnice incepand de la fundaie care are nu mai putin de 192 de piloni cu o adancime de pana la 50 metri si un postament de 10.000 de tone unde s-au folosit mai bine de 45.000 de metri cubi de beton. Urcand mai sus am observat ca pentru cladire s-au folosit mai bine de 230.000 de metri cubi de beton si peste 31.500 de de tone de armatura metalica.

Fatada are peste 24.000 de panouri formate din sticla reflextorizanta si 15.000 de metri patrati de inox, iar daca mai adaugam ca sistemul de racire ar putea crea zilnic 12.750 de tone de gheata ne dam seama de colositatea acestei constructi, intr-un mediu asa arid cum se regaseste in EAU.

Întreaga lume este astăzi cu ochii pe Dubai şi aşteaptă inaugurarea celui mai înalt turn din lume, după o întârziere de aproape un an. Ca spectacolul să fie complet, misterul planează încă asupra înălţimii turnului. Unele surse, precum FoxNews, vorbesc de 804 metri, altele vehiculează 817,7 metri.

Inginerii responsabili de construirea celei mai înalte clădiri din lume vor dezvălui abia în ultimul moment care va fi înălţimea turnului Burj Dubai. Deocamdată, doar câteva persoane sunt în posesia acestei informaţii, relevă Reuters.Burj Dubai cea mai inalta cladire din lume

Comments

comments