Condamnat în absenţă în 1995 pentru că a ucis o adolescentă franceză în urmă cu 27 de ani, un cardiolog german a fost găsit legat în Mulhouse, estul Franţei, el fiind aparent predat astfel justiţiei de către tatăl victimei sale, relatează NewsIn, care citează AFP.

Medicul Dieter Krombach, 74 ani, aflat în centrul unui foileton judiciar franco-german care durează de 20 de ani, a fost găsit duminică noapte legat şi lovit, în faţa unei clădiri din apropierea tribunalului din Mulhouse, în apropierea frontierei germane. Poliţia locală fusese prevenită de un apel telefonic anonim.

Potrivit avocatului medicului, Francois Serres, clientul său a fost răpit în Bavaria “sâmbătă seară, când se pregătea să urce în maşină”.

“A fost urcat într-o maşină în care se aflau trei persoane, dintre care două vorbeau rusa, şi o alta care dădea ordine într-o altă limbă, neidentificată”, a spus Serres.

El a fost “bătut de patru ori, lovit mai ales în cap”, a spus avocatul, adăugând că medicul a suferit şi un infarct, iar starea sa de sănătate este îngrijorătoare.

Vizat de un mandat de arest, medicul a fost spitalizat sub regim de pază. El fusese condamnat în Franţa în 1995, dar niciodată arestat, pentru moartea tinerei Kalinka Bamberski.

Atenţia s-a îndreptat imediat spre André Bamberski, 74 de ani, tatăl victimei. El locuieşte în sud-vestul Franţei, dar în acea noapte se afla în Mulhouse. Bamberki a fost pus sub acuzare pentru răpire, sechestrare arbitrară, vătămare corporală şi asociere infracţională.

“Nu recunoaşte faptele, dar recunoaşte că l-a supravegehat pe Krombach şi a angajat detectivi particulari în acest scop”, a spus procurorul Jean-Pierre Alacchi. “S-a stabilit că el era în contact telefonic cu presupuşii răpitori”, a precizat procurorul, adăugând că unul dintre autorii agresiunii, un cetăţean german sau austriac, a fost arestat în Germania.

Potrivit procurorului, s-au găsit 19.000 de euro în hotelul în care a stat Bamberski în Mulhouse.

Pai sincer la nebunia in care traim asfel de solutii devin din ce in ce mai la indemana cetatetilor, daca observam ca autoritatile abilitate nu mai pot asigura starea de siguranta si multumire a societati. Dupa parerea mea e doar inceputul acum o sa vina si vremuri mult mai grele…

Comments

comments