Cu trei ani în urmă, un fost producător de jocuri video regiza un horror produs cu ridicola sumă de 11.000 de dolari. În 2009, “Paranormal Activity”, filmul de debut al lui Oren Peli, a băgat spaima nu doar în spectatori, ci şi în concurenţă: este lider al box office-ului nord-american.

Povestea cuplului care locuieşte într-o casă bântuită a avut doar în weekendul trecut încasări de 22 de milioane de dolari, în Statele Unite şi Canada, potrivit Internet Movie Data Base (IMDB). Totalul, înregistrat la cinci săptămâni după lansare, este de 64 de milioane, ceea ce a asigurat filmului statutul de fenomen al sezonului.

“Paranormal Activity” ajunge astfel pe urmele unui alt horror care a făcut istorie: “The Blair Witch Project”. Produs în 1999 cu un buget redus, celebrul film a avut un parcurs excepţional, adunând încasări de peste 240,5 milioane de dolari în întreaga lume. Raportate la cele 22.000 de dolari, cât au însumat costurile de producţie, încasările au făcut din “The Blair Witch Project” cel mai profitabil film din toate timpurile, asigurându-i un loc în Guinness Book.

Povestea “Paranormal Activity” e de o simplitate sinonimă cu banalul – doi tineri americani, înfricoşaţi de zgomotele nocturne din casa cumpărată într-o suburbie californiană, montează o cameră video, pentru a surprinde o eventuală activitate paranormală. Cu toate astea, mulţi dintre cei care au văzut deja pelicula au decretat că e foarte eficient la dat fiori pe şira spinării. Cei care dorm cu lumina aprinsă ar trebui să uite că există un astfel de film.

Ce sa zicem film care a costat cat o masina ieftina 😀 care face profit cat o mare companie. Realizat in 2006 filmarile au durat o saptamana, ce sa zicem, stilul american, pentru a reusi sa dai lovitura trebuie sa faci ceva si mai ales sa crezi in ceea ce faci, inca odata se demontreaza daca mai era nevoie ca adevaratele capodopere se ivesc intodeauna din lucruri marunte.

Comments

comments