Injectiile cu tetradecil de sodiu facute in bolta palatina au efecte pozitive nepretuite asupra pacientilor care sforaie, dar si asupra partenerilor de viata ai acestora, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Aceasta procedura, care costa doar 5 euro, consta in injectarea unui compus chimic denumit tetradecil de sodiu in bolta palatina. Substanta actioneaza ca un agent de intarire care stopeaza vibratiile tesutului moale din partea din spate a gurii. Acest tratament este usor de aplicat, injectarea durand doar doua minute.
O echipa de medici coordonata de Hadi Al-Jassim a tratat circa 400 de pacienti din Liverpool cu ajutorul acestei substante injectabile, considerata o alternativa viabila la o interventie chirurgicala destul de dureroasa. Medicul Hadi Al-Jassim, specialist ORL la Southport Hospital si Ormskirk NHS Trust, a declarat:
“Asa cum stie toata lumea, sforaitul provoaca probleme majore pacientilor si partenerilor lor de viata. In cele mai multe cazuri, barbatii sunt cei care sforaie, iar partenerele lor sufera din cauza lipsei de somn – desi, in realitate, si femeile sforaie. Sunt incantat de acest nou tratament, deoarece pana la el nu a existat niciun alt tratament eficient, in afara unei anumite interventii chirurgicale”.

Aceasta interventie chirurgicala este foarte dureroasa, iar perioada de convalescenta dureaza cateva saptamani. Cei mai multi dintre pacienti decid sa nu faca aceasta operatie, deoarece nu pot sa isi ia atat de multe zile libere de la serviciu sau pentru ca starea lor de sanatate nu este suficient de buna pentru a suporta aceasta interventie. Dupa injectia cu tetradecil de sodiu, insa, pacientii pot sa mearga direct acasa si au voie sa manance dupa aproximativ o ora.

In opinia medicului Al-Jassim, “noua injectie va ajuta 70% din totalul persoanelor care sforaie si a usurat deja viata multor pacienti”. Injectia a fost eficienta chiar si pentru persoanele care nu s-au “vindecat” complet si sforaie in continuare, acesti pacienti au declarat ca dorm mai bine si ca se trezesc dimineata simtindu-se mult mai odihniti ca in trecut. Aceasta injectie poate fi facuta de cel mult trei ori pe an, insa cei mai multi dintre pacienti au nevoie de o singura injectie pe an.

Cred ca aceasta vestea vine ca o injectie de liniste mai ales asupra persoanelor care traiesc langa sforaici 😀

Sforaitul nu este un lucru periculos, dar este foarte iritant la adresa celor din jur, imi amintesc ca undeva am vazut 10 metode ca sa scapi de sforait, sau 10 lucruri prin care sa poti dormi langa un sot care sforaie, se pare ca acum totul s-a redus la 5 euro si esti linistit/a. Totusi la cate contradicti si cate “Buguri” au si sistemtle astea stintifice de dezvoltare, descoperire mi-e greu sa cred ca va functiona aceasta inventie. Asteptam sa vedem primul vindecat de sforait si la noi si pe urma ne vom mai da cu parerea.  De urmarit si efectele secundare ale acestei injecti, poate scapam de sforait dar incepem sa rumega, sau sa ciripim (ce nu trebuie in somn) 😀

Comments

comments

One thought on “O injectie de 5 euro si ai scapat de sforait :D”
  1. As dori sa cumpar o asemenea injectie, si mi-ar place mult ca unul din efectele secundare sa fie acela de a “ciripi ce nu trebuie’, asa persoanele infidele se vor mai reduce simtitor……

Comments are closed.