Canadianul Dacre Stoker, în vârstă de 51 de ani, a avut ideea acestei continuări “oficiale” a romanului lui Bram Stocker în 2003, în urma unei întâlniri cu Ian Holt, în vârstă de 39 de ani, pasionat de stilul gotic şi vampiri.

“Dracula cu care facem cunoştinţă în prezent este extrem de diferit de cel al lui Bram Stoker, am vrut să revenim la povestea originală”, a explicat Holt, vineri, la Paris, în cadrul unui eveniment de prezentare a cărţii.

În căutarea scriitorului potrivit pentru a continua povestea, Hold s-a lovit de refuzul altor descendenţi ai scriitorului irlandez înainte de a-l găsi pe Dacre, fost membru al echipei canadiene de petatlon şi profesor de educaţie fizică în Carolina de Sud.

După şase ani de documentare şi redactare, “Dracula: The Un-Dead” a fost lansată la finele lui septembrie în Marea Britanie şi Irlanda, şi,de curând, în Franţa, Canada şi Statele Unite. Până acum, drepturile de traducere au fost vândute pentru 17 limbi şi 24 de ţări.

Romanul reprezintă o versiune modernă a aventurilor contelui Dracula, resuscitând mitul cunoscutului vampir. Bram Stoker (1847-1912) l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru romanul său publicat în 1897 pe Vlad Ţepes.

Acţiunea din “Dracula: The Un-Dead” se derulează în 1912, la 25 de ani după finalul aventurilor descrise în romanul lui Bram Stoker.

Decese înfricoşătoare la Londra şi Paris şi o vânătoare de vampiri la scară europeană arată teroarea pe care o răspândeşte “prinţul întunericului”.

În carte, autorii au introdus noi personaje, între care un inspector de poliţie şi “o contesă vampir lesbiană”. În plus, ei au folosit pentru cartea lor 124 de pagini din notele scrise de Bram Stoker pentru un posibil viitor roman.

Dacre Stoker a obţinut permisiunea celorlalţi descendenţi ai scriitorului pentru a face din Bram, strămoşul lor comun, unul dintre personajele cărţii sale, lucru care permite urmării romanului “Dracula” să se prezinte drept “singura lucrare de ficţiune susţinută de familia creatorului lui Dracula“.

Numele romanului lui Dacre Stoker ar fi trebuit să fie cel al originalului scris de Bram Stoker, însă titlul romanului apărut în urmă cu mai bine de un secol a fost schimbat în “Dracula” de un editor.

Comments

comments