pomul de craciun din Gubbio, muntele ingino

Cel mai mare brad de craciunCel mai mare pom de Craciun lumineaza an de an in Italia, mai precis in orasul Gubbio si este in cartea recordurilor inca din 1991, dar nu este unul natural ci unul artificial desfasurat pe muntele Ingino. Pomul este cunoscut ca si Pomul de Craciun de la Gubbio, cel mai mare din lume, recunoscut oficial in 1991 in cartea recordurilor ca si “The World’s Largest Christmas Tree”.

Pomul are o inaltime de 650 metri si o latime de 350 m anual se folosesc in jur de 3000 de becuri colorate si 8.5 kilometri de cablu electric si cand e impodobit se poate vedea de la o distanta de 50 de kilometri.

Tradiatia a inceput in 1981 cand cetatenii din Gubbio au decis sa celebreze sarbatoarea Nasterii Domnului intr-un mod diferit si atunci au impodoobit pentru prima data muntele si de atunci in fiecare an pe 7 Decembrie muntele este impodobit cu sprijinul unui comitet format din voluntari care isi incep treaba cu 2 luni inainte de asta pentru ca totul sa fie aranjat la aprinderea luminilor.
Totodata oamenii din Gubbio au vrut sa fie in pas cu tehnologia iar in 2010 au reusit sa genereze toata energia electrica folosit de pom cu ajutorul panourilor fotovoltaice, pentru ca un an mai tarziu totul sa fie controlat doar cu o tableta, iar aceasta onoare a revenit celui mai inalt om bisericesc din Italia, Papa Benedict XVI care putea schimba sau putea face jocuri de lumini doar cu ajutorul tabletei.
La inaugurarea din 2011 Papa a vorbit oamenilor din Gubbio din apartamentul sau de la Vatican printr-o videoconferinta, laudand realizarea acestora.

Mai jos aveti si una din inaugurarile trecute ale Pomului de Craciun din Gubbio:

Comments

comments