Pentru cei care se subestimeaza nn nou studiu arata ca atunci cand petreci mai mult timp pe Facebook navingand pe paginile prietenilor si imbunatatindu-ti propiul profil creste increderea de sine!

La Universitatea Cornell, s-a efectuat un studiul, din care reisese ca vizualizandu-ti de cat mai multe ori profilul de pe Facebook in speranta de a lasa o latura sociala cat mai perfecta se produce o protectie a ego-ului.

“Spre deosebire de o oglindă, care ne aminteşte cine suntem cu adevărat şi care poate avea un efect negativ asupra stimei de sine, în cazul în care imaginea nu se potriveşte cu idealul nostru, Facebook te poate arăta într-o formă pozitivă a propriei tale persoane”, a declarat profesorul asociat Jeffrey Hancock. “Noi nu spunem că este o versiune înşelătoare de sine, dar este una pozitivă.”

La studiu au participat intr-un laborator mai multe zeci de studenti, carora li s-a dat acces la computere dar pentru uni computerele au fost oprite si in fata au avut doar o oglinda in timp ce altora li s-a dat acces sa isi revizuiasca profiul de pe Facebook, urmand ca apoi fiecare sa fie chestionati cu privire la propria imagine, astfel s-a observat ca cei care au avut acces la Facebook aveau un feedback mult mai bogat.

“Mulţi oameni consideră, automat, că internetul este rău”, a spus Hancock. “Acesta, însă, este unul dintre primele studii care demonstrează că există şi un beneficiu psihologic al reţelei Facebook.”

Comments

comments