A fost si la noi cam 2 saptamani iarna si probabil vor mai fi un maxim de inca 2 si s-a mai demonstrat inca odata cat de organizata si pregatita de orice este tarisoara noastra draga.
Imi aminesc ca acum 10-15 ani taiam la greu copacii de pe marginea drumului si ne gandeam ca parazapezile, occidentalilor sunt cea mai buna solutie, pentru ca mai apoi in 2012 sa ajungem la concluzia ca totusi cea mai buna solutie este o perdea forestiera daca vrem ca de fiecare data cand ninge 3 zile sa nu mai avem jumatate de tara blocata. Deasemenea prin 54, dezapezeam cu freze rusesti si cu tractoare romanesti, ajutate de sute de oameni, prin 90 dezapezeam cu aceleasi tractoare dar nu mai aveam freze ca si le cam terminase durata de viata, iar acum aceleasi tractoare, ajutate de cateva utilaje moderne incearca sa curete drumurile romanesti de zapada, dar rezultatul este unul lol, ca sa adaptam totul la mascarada zilelor noastre.

Televiziunile, ziarele si toata lumea vorbeste de tragedii de nameti cat casa, se ingramadesc sa dea solutii si sa faca un bine, dar suntem la mana lui Becali si a huliganilor din fotbal, care mai demonstreaza inca odata cata cultura si inteligenta mogneste in aceasta latura sociala, mult prea hulita de conducerea tarii. Ministerele care mai decare trimit ajutoare si forta de munca in zonele afectate, dar parca toate actiunile bat pasul pe loc si dau pariu ca daca la anu avem exact aceleasi conditii ne descurcam si mai prost, iar de aici rezulta clasica intrebare:
DE CE?
Ei bine in primul rand ca suntem prea delasatori si noi, asteptam sa vina primaria sa ne curete masina si trotuarul din fata casei, mai apoi dezapezirea se face anevoios si greoi pentru ca doar la contractarea drumurilor se inchesuie firmele, urmand ca apoi sa spere ca avem iar o iarna usoara si sa ramana cu un profit baban.
Ce s-ar intampla daca am face si din sistemul de dezapezire un fel de smurd?
Ar fi totul mult mai bine organizat, nu s-ar mai duce banii pe apa sambetei ci ar fi folositi pentru dotare si pentru actionarea in sine, s-ar crea niste locuri de munca si am fi si noi pregatiti de 4 saptamani in care Iarna isi poate face de cap cum vrea.
Ar mai fi multe de zis, dar ma rezum in a posta cateva videoclipuri pentru a studia si admira cum actioneaza altii, care chiar au zapada si nu 3 nameti ca si noi!


PS: Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi la inundatii, sau mai rau Doamne Fereste de un cutremur!

Comments

comments