Conform unui studiu recent, peste 640.00 de site-uri sunt infectate cu malware. Acestea însumează aproximativ 5.8 milioane de pagini de unde te poţi alege cu coduri maliţioase. Şi ştim cu toţi cam ce genuri de site-uri au şanse mari să conţină malware.

Lista neagră a celor de la Google, care conţine site-uri infectate, s-a dublat în ultimul an. Practic, în fiecare săptămână, Google adaugă 40.000 de noi site-uri compromise.

Când un site este atacat, aproximativ un sfert din paginile acestuia sunt afectate. După dezinfectare, 40% dintre site-uri sunt reinfectate. Numai anul acesta au fost depistate peste 72.000 de tipuri unice de infectare. Majoritatea au la bază injectări JavaScript şi iFrames.

Siturile sunt de cele mai multe ori virusate din lipsa de atentie a administratorilor acestora, care folosesc un computer infectat pentru a face update de fisiere si astfel virusul este transferat de pe pc pe site, in alte cazuri, siturile sunt supuse atacurilor celor care nu au ce face decat sa distruga munca altora si prin fisiere executabile ascunse, administratori sau idrect situl care prada hackerilor.

Comments

comments