SOPA (Stop Online Piracy Act – Actiunea Impotriva Pirateriei Online) si PIPA (PROTECT IP Act – Actiunea de Protejare a Proprietatii Intelectuale) sunt doua legi pe care guvernul SUA e foarte aproape sa le furiseze in programul legislativ si care vor avea efecte negative asupra libertatii de exprimare pe internet. Sunt doua legi care baga pumnul in gura celor care nu joaca asa cum se canta de catre cei din conduecerile lumii. Cu alte cuvinte tot ce nu le convine pe internet va fi cenzurat, astfel libera exprimare va fi mult afectata si fiecare va scrie, va dezvolta si va sustine ceva cu frica pentru ca, cu dovezi sau fara tot poate fi cenzurat in orice clipa.
In aceste conditii e de asteptat ca imaginatia si creativitatea celor care folosesc interentul si care de multe ori a lansat idei foarte bune, sa aibe grav de suferit, iar marile companii existente pe internet au incercat sa ia atitudine, printre ele se numara: Google, Wikipedia, Reddit, NVIDIA iar de la noi cele mai cunoscute sunt Dex Online, Chip, Php-Fusion si altele.
Dar de ce ne-ar interesa pe noi ce se voteaza in SUA, ai bine ne intereseaza ca foarte probabil daca aceste doua legi sunt adoptate in SUA ele vor deveni urgent adoptate si in UE, care stim copiaza indeaproape sistemul american si astfel suntem la un pas ca aceste legi sa se aplice inclusiv in Romania.

Pentru mai multe informatii si pentru a intelege bine ce se intampla va invit sa vizionati clipul de mai jos, care de ceva timp circula printre inernauti si arata gravitatea acestor doua legi. Fimuletul este subtitrat si in Romana datorita Php-Fusion carora le multumim!

Cred ca fiecare dintre voi care ajunge aici si are un Blog ar trebui sa ia atitudine si sa protesteze importiva acestor doua legi!

Comments

comments