virusul care afecteaza yahoo

virusul care afecteaza yahooDupa cum stiti pe data de 3 ianuarie un  grup de virusi inserat in sistemul de publicitate al yahoo face ravagii iar Romania este cea mai afectata tara de acest lucru, mai bine de 25% din totalul de calculatoare infestate se afla in Romania, mai grav e ca unul din virusi e specializat in citirea datelor bancare, si daca ai facut in ultima vreme tranzactii online de e-banking iar datele tale au ajuns intr-un email compromis e foarte posibil sa ai probleme, de accea daca vezi ceva in neregula e bine sa opresti pentru un timp orice fel de tranzactii online bancare.

Hackerii au ascuns virusi in unele dintre reclamele afisate de Yahoo, iar din cauza unei slabiciuni a sistemului Java, utilizatorul nici macar nu trebuie sa dea click pe reclama respectiva.

Un utilizator obisnuit care deschide pagina Yahoo va vedea reclama respectiva, codul infectat se va incarca odata cu pagina Yahoo si va executa un virus pe calculatorul utilizatorului. In momentul in care utilizatorul vede reclama, este prea tarziu – acesta a fost deja infectat.“, spune Bogdan Botezatu, specialist in amenintari informatice.

Se vorbeste la nivel mondial cva pe ora ar fi afectate in jur de 27.000 de calculatoare

Daca ati facut e-banking in ultimele 24 de ore, cea mai buna solutie este renuntarea la serviciul de plati on-line pana cand se rezolva situatia. Este absolut necesara blocarea tranzactiilor de pe cardurile care ar putea fi afectate.“, mai spune Bogdan Botezatu.

Metoda de distributie este extrem de populara printre infractorii informatici, deoarece permite unui atacator sa tinteasca intregul public al unui site cu trafic ridicat, precum Yahoo, in acest caz numarul victimelor va fi proportional cu traficul. Chiar daca portalul a identificat si eliminat reclama periculoasa, utilizatorul deja infectat va continua sa simta efectele virusului in primul rand prin pierderi de bani si date sensibile, de aceea dezinfectia rapida e cruciala”, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Ce poti face ca sa te pazesti de un astfel de atac, in primul rand sa schimbi parola ca apoi sa faci update la pluginurile care le folosesti in browser, Adobe, Flash Player si Java si foarte important sa apelezi la un antivirus, in acest sens noi recomandam avast o solutie gratuita si foarte eficienta.

Comments

comments