Va vine sa credeti sau nu dar chiar si oameni rai ai planetei au fost clintiti din loc de dezastrul din micuta tara din Caraibe si sunt decisi sa dea din ceea ce au obtinut ilegal pentru a ajuta comunitatea de acolo.

Cunoscuta grupare somaleza care activeaza in apele oceanului Indian in nordul Somaliei un punct cheie pentru transportul maritim dintre Europa si Africa spre Asia, a decis ca din ce au luat drept prime de rascumparare pe diferitele fregate sau petroliere capturate sa ajute si comunitatea din Haiti.

Prin vocea purtatorului de cuvant al organizatiei somaleze in 21 ianuarie s-a facut inteles in toata lumea ca Pirati Somalezi sunt solidari cu victimele din Haiti si sunt dispusi sa ajute aceasta comunitate cu o parte din bani pe care i-au obtinut de pe rascumpararile navelor marine! In declaratie s-a mai specificat si faptul ca USA sau tarile europene nu pot controla ajutoarele umanitare din Haiti si conform spuselor somalezi considera ca adevarati pirati sunt chiar aceste tari de ani de zile. Pirati vor incerca sa faca aceasta donatie prin organizatiile internationale de ajutorare ca sa fie siguri ca bani optinuti de ei prin metodele mai putin ortodoxe ajung direct la tinta.

Pirati sau ce or fi bravo lor, asta arata ca si oameni rai pot si uneori impreisonati si arata ca se pot uni pentru o cauza nobila cu semeni lor.

Comments

comments