Reţeaua socială Facebook a câştigat în instanţă 711 milioane de dolari de la spammerul Stanford Wallace. Şansele să recupereze banii sunt însă destul de reduse, mai ales că aceeaşi persoană a mai fost condamnată în instanţă la plata altor 234 de milioane de dolari, tot pentru spam, dar de data aceasta pe reţeaua socială MySpace.

Decizia a fost dată de un judecător din tribunalul federal din California. Din documentele depuse la dosar, reiese că Wallace, împreună cu un asociat au trimis mesaje de phishing userilor Facebook. Dacă aceştia deschideau mesajele şi trimiteau datele de logare, mesajul se propaga către întreaga reţea a victimelor.

Judecătorul care a dat sentinţa apreciază că spammerul a încălcat regulile Facebook şi astfel au fost compromise mii de conturi ale userilor. În plus, la baza legală pentru condamnare se adaugăm actul CAN-SPAM şi codurile de afaceri ale statului California.

În noiembrie anul trecut, Facebook a câştigat un alt proces împotriva unor spammeri, instanţa decizând că aceştia trebuie să plătească reţelei sociale despăgubiri de 873 milioane de dolari. Se estimează că nu s-a recuperat nici măcar jumătate din această sumă, însă reprezentanţii Facebook susţin că fac tot posibilul să recupereze cât mai mult din această sumă.

Facebook pune la respect spammeri si acesta este un lucru excelent. Desi dupa parerea mea toate companiile, structurile si ce mai vreti voi la un moment dat fac spam, deorece bazele de date cu emailuri se invart se cumpara etc si asa tu care nu esti interesat de agricultura primesti mesaje din agricultura. Totusi combaterea spamului si exemplele de reusita importiva acestuia sunt masuri venite ca sa tina acest fenomen sub control, pentur a nu deveni fara voie unelte de ocazie prin emailurile noastre. Am luat email deorece majoritatea mesajelor nevoite vin pe aceasta cale.

Aceste intamplari sunt calea prin care siturile de socializare isi pastreaza monopolul, dar totodata arata ca securitatea conturilor nu este una foarte ridicata.

Comments

comments