Profitul net a companiei Google Inc. inregistrat pe ultimul trimestru a crescut la 1.64 miliarde USD fata de 1.29 miliarde inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul inregistrat de companie in trimestrul 3 a anului a fost de 4.38 miliarde USD, in crestere cu 1% fata de trimestrul 3 a anului trecut, producand un profit de 5.42 USD pe actiune. Rezultatele au cauzat cresterea cu 3% a valorii actiunilor Google.

Compania Google a avut 19 665 angajati la sfarsitul lunii septembrie, cu 121 mai putini fata de trimestrul precedent. Directorul economic Google, Patrick Pichette, a declarat ca vor creste numarul angajatilor in curand, dar n-a spus detalii. Cheltuielile administrative a companiei au scazut la 389.6 milioane USD – de la 507 milioane USD de anul trecut.

Conform declaratiilor, portalul de video sharing YouTube a avut “performante bune” in ultimul trimestru, adunand peste un miliard de vizitatori unici pe saptamana. Compania n-a dat detalii despre profitabilitatea portalului.

Conform spuselor lui Eric Schmidt situatia economica ii permite companiei sa faca achizitii de magnitudinea cumpararii YouTube (in valoare de 1.65 miliarde USD) – dar nu prea des, odata sau de doua ori pe an.

Comments

comments