6 persoane arestate in SUA pentru o frauda bursiera de 20 mil. $ cu actiuni Hilton si Google
Sase persoane, printre care o femeie, au fost arestate vineri de catre autoritatile federale din SUA sub acuzatia ca au obtinut castiguri ilegale de 20 mil. dolari din activitati de manipulare bursiera, potrivit Associated Press.
Raj Rajaratnam, seful fondului de hedging Galleon, cu active de 7 mld. dolari, a fost acuzat ca obtinea informatii din interiorul a trei companii, pe care le utiliza apoi in efectuarea de tranzactii la bursa.

Astfel, au rezultat castiguri de circa 20 mil. dolari din tranzactii cu actiunile celor trei companii, respectiv Polycom, Hilton Hotels si Google.

In cazul acestei fraude au mai fost arestati Rajiv Goel – director de investititii strategice la Intel Capital, Anil Kumar – director la firma de consultanta in management McKinsey & Co si Robert Moffat – vicepresedinte senior la International Business Machines Corp.’s Systems and Technology Group.

Celelate doua persoane acuzate de frauda sunt Danielle Chiesi si Mark Kurland. Chiesi a lucrat pentru New Castle, fondul de hedging al Bear Stearns Asset Management, care are active de aproape 1 mld. dolari. Kurland detine o functie de executiv de top la New Castle.

Comments

comments