O furtună de nisip mai degrabă comună în deșertul Sahara a acoperit și blocat orașul Pheonix din Arizona, SUA. 9.000 de locuințe au rămas fără curent electric, iar aeroportul internațional din localitatea a fost închis.

Cunoscut sub numele de haboob, cubântul arab pentru „vânt puternic”, norul de nisip s-a întins pe 100 de kilometri şi a avut o înălţime de aproape 700 de metri, potrivit informațiilor oferite de publicația britanică „The Daily Mail”.

Un fotograf independent a reușit să surprindă imagini incredibile urmărind fenomenul de pe o creastă muntoasă din apropierea orașului. Acesta a declarat pentru presa americană că „abia privind de la distanță poți înțelege cu adevărat amploarea fenomenului”.

Cam asta urmeaza si la noi daca continua in ritmul acesta accelerat defrisarea padurilor si exploaraea intensiva si fara cap a resurselor naturale, bagandu-ne piciorul in el mediu!
Dar probabil nu ne vom opri pentru ca veniturile si profiturile din aceasta zona permit oamenilor cu interese sa cumpere pe oricine si sa treaca peste orice avertisment sau repercursiune!

Comments

comments