În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 spre 25 octombrie, România trece la ora Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00.

Această modificare nu va afecta mersul trenurilor în vigoare, după cum a anunţat CFR Călători, citat de NewsIn.

Potrivit CFR Călători trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 24 / 25 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

Astfel, în noaptea de 24/ 25 octombrie 2009 toate trenurile de călători, care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00, ora oficială de vară, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

De asemenea, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la capăt.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie 2009, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

Comments

comments