Nu este o gluma: fanii website-ului www.myfootballclub.co.uk au platit cite 35 de lire sterline, au strins o suma de 700.000 si au cumparat 51 de procente din drepturile patrimoniale ale unui club din liga a 5-a engleza (Ebbsfleet United). Prin intermediul site-ului, proprietarii vor putea lua deciziile privind strategia gruparii, dar si modificarile din lot.

De notat – managerul clubului si ceilalti oficiali de la Ebbsfleet United ramin in functie timp de un an, ca parte a intelegerii. Site-ul myfootballclub.co.uk prezinta toate detaliile tranzactiei care poate servi linistit drept exemplu pentru fotbalul lui Mitica…

Povestea a inceput in luna mai cind s-a lansat acest site, cu ideea de a cumpara un club. De la aparitie, 50.000 de utilizatori s-au inregistrat si au putut sa voteze ce echipa doresc sa fie cumparata dintr-o lista preliminara de 15. Dupa ce 20.000 de utilizatori au platit suma de 35 de lire sterline, conducatorii site-ului au inceput discutiile.

Myfootball.co.uk a negociat cu 7 echipe si a “batut palma” cu Ebbsfleet United. Prezentarea detaliilor afacerii demonstreaza ca in Anglia si cind preiei o echipa din liga a 5-a lucrurile sunt cit se poate de serioase.

Comments

comments