Astazi s-a incheiat si petrecerea vanatoreasca organizata de fostul mare tenismen roman Ion Tiriac, devenit intre timp om de afaceri la Balc, o comuna aflata in nord-estul judetului Bihor cu o populatie de aproximativ 2500 de locuitori.
Vanatoarea este intai de toate un sport, un hobby si o ARTA, in care vanatorul si vanatul isi pun la bataie toata iscusinta acumulata in timp pentru a se infrunta, Vanatul are sansa lui, vanatorul deasemenea. Aceasta sansa ti se ofera poate o singura data pe parcursul unui sezon, sau poate de mai multe ori si trebuie sa inveti sa profiti de ea, pentru ca fiecare sansa oferita e o experienta unica in viata unui vanator. Vanatoarea inseamna un spirit, o traire unica pe care o poti simti doar atunci cand stand neclintit la locul stabilit auzi caini gonind vanatul si vantul suierand printre copaci. Vanatoarea inseamna stare de spirit, inseamna formare a omului din tine si multe altele despre care as putea sa vorbesc ore intregi, dar nu acesta este scopul meu deocamdata.

La Balc ce se intampla la Cheful anual organizat de proprietar, numai vanatoare nu se numeste, mai degraba macel, deorece vanatul nu are nici o sansa de a scapa din bataia pusti unor vanatori neiscusiti, care rateaza sansa despre care vorbeam. In cazul asta sansa revine si revine pana oricat de neiscusit ai fi tot te alegi si tu cu un exemplar impuscat.
170 de mistreti impuscati, atatia intr-un mod de vanatoare normal se impusca poate in 10 ani si nici decum in 2 zile, totusi cei de acolo au meritul ca ei ii cresc, dar ceea ce fac nu se numeste vanatoare, lipseste chiar si respectul pentru vanat!

Experienta si trairile m-a indeamna sa scriu mai multe despre acest fenomen, dar cred ca am spus destul, Nu contest ceea ce face domnul Tiriac, contest cum o face.

Comments

comments