cum alegem parazapezile

parazapeziProbabil pe multi dintre voi sezonul rece este o mare bucurie, zapada, munte, drumetii, peisaje de basm, aer curat si multa andrenalina, dar pentru asta trebuie sa avem grija si de noi sa avem un echipament montan cat mai potrivit, sa nu ne aventuram mai mult decat cunoastem si sa fim pregatiti pentru orice ca vremea la munte se schimba foarte des in perioada de iarna.

Noi ne-am gandit la niste recomandari in ceea ce priveste echipamentul de munte, unul pentru amatori ca si noi care sa fie de calitate si la cele mai mici preturi iar astazi o sa facem o prezentare pentru parazapezi, atat de utile pentru zapada mare pentru protectia piciorului si pentru a atinge o destinatie stabilita initial fara greutati si probleme ulterioare, prin cai acoperite cu zapada si prea putin curatate.

Asadar cateva chestiuni despre parazapezi:

*In primul rand parazapezile trebuie sa aibe un grad mare de impermeabilitate, sa fie dintr-un material dur si rezistent sa fie usor de manevrat si neaparat sa fie destul de inalte minim 35 cm.

*Parazapezile ca sa fie eficiente trebuie sa aibe 3 lucruri chinga de prindere sub bocanc, dispozitiv de reglare pe gamba si dispozitiv de reglare in partea de sus care sa nu alunece pe pantalon. Modul de inchidere sa fie pe tibie in fata, cu fermoar iar acesta sa fie protejat cu capse sau velcro.

*Conteaza ca materialul din care sunt facute sa fie deasemenea impermeabil si totodata respirabil.

*Sistem de prindere la bocanc sa fie reglabil cu chinga din Hipalon un material foarte rezistent la uzura

Daca aceste lucruri sunt indeplinite parazapezile sunt unele bune spre foarte bune.
In functie de buget parazapezile pornesc de la un pret de 50-60 de lei si pot ajunge la cateva sute de lei acelea binenteles sunt pentru cei care sunt foarte des pe munte, dar noi am cautat o gama de mijloc care sa ne ofere calitati de top iar bugetul a fost pana in 150 de lei cu livrare cu tot si iata ce am gasit:
O pereche de parazapezi de munte va asigura un echipament de munte complet. Acopera bocanci de munte si le ofera protectie suplimentara in caz de zapada, noroi, praf, sau pietre care pot sa zgarie sau sa patrunda in interior.

Parazapezi pentru munte – optiuni pentru orice buzunar – Vezi recomandarile

In sectiunile selectate de noi am luat gama de mijloc dar gasiti si parazapezi si pentru alte bugete, din cele 3 variante noi am testat cu mai mult succes varianta din mijloc dar oricare din ele isi fac treaba bine.

Comments

comments