Deşi a practicat sportul alb, americanul nu a folosit cocaină, ci metamfetamină, un drog psihostimulent care cauzează stări de euforie, fascinaţie compulsivă şi excitaţie. Soţul nemţoaicei Steffi Graf mărturiseşte acest lucru în noua sa carte autobiografică, „Open”, în care povesteşte şi cum a început totul.

Se întâmpla în 1997, iar de vină a fost asistentul personal al starului: „Slim era foarte stresat, ca şi mine. Mi-a spus într-o zi: «Vrei să te droghezi cu mine?». «Cu ce?!», l-am întrebat. «Cu metamfetamină», mi-a răspuns. Ca şi cum nu eu aş fi spus aceste cuvinte, m-am auzit zicând: «Ştii ceva?! La naiba! Da, hai să ne drogăm!»”.

Stările prin care a trecut fostul tenisman eu fost contradictorii. La început, a simţit regret, apoi un sentiment de tristeţe, urmat de euforie. „Niciodată nu m-am simţit atât de plin de viaţă, atât de optimist. Niciodată nu am avut atâta energie. Mă cuprindea o dorinţă nespusă de a face curat. Şi asta făceam. Ştergeam praful, frecam cada, făceam paturile…”, povesteşte Agassi.

Din fericire, hobby-ul nu s-a transformat în dependenţă. Totul a luat sfârşit în momentul în care americanul a primit un telefon de la un oficial ATP, prin care a fost anunţat că poate fi suspendat doi ani de zile din tenis. „Numele meu, cariera mea, toate se puteau duce pe apa Sâmbetei. După câteva zile, le-am scris o scrisoare celor de la ATP. Am umplut-o cu minciuni şi două-trei frânturi de adevăr. Le-am spus că Slim, pe care îl dădusem deja afară din cauza asta, este dependent de droguri şi că obişnuia să îşi pună metamfetamină în suc – ceea ce este adevărat. Atunci am ajuns la minciuna principală a scrisorii. Le-am spus că, din greşeală, am băut unul dintre sucurile lui Slim… Sincer, mi-a fost ruşine, desigur. Dar atunci mi-am promis că totul va lua sfârşit cu această minciună”, a mai ţinut să precizeze fostul lider mondial, în cartea sa.

Comments

comments